Rookmelders


De Cavius optische rookmelder, draadloos koppelbaar is een betrouwbare rookmelder met een lithium duracel batterij die maar liefst 5 jaar meegaat. De Cavius is bijzonder compact en erg mooi qua design. Hij past in ieder interieur.

Draadloos Koppelbaar. Doordat je meerdere rookmelders draadloos aan elkaar kunt koppelen  ontstaat er een veel veiliger situatie in de woning, kantoor of studentenhuis. Wanneer 1 van de serie rookmelders warmte of rook detecteert, gaan meteen alle melders af. Hierdoor worden  in elke ruimte de bewoners of aanwezigen gealarmeerd. Denk bijvoorbeeld aan de garage of de kelder. Wanneer er in deze ruimte rook of vuur ontstaat gaat ook de melder op zolder af, of in de slaapkamer.  Op deze manier ben je dus veel sneller op de hoogte van een onveilige situatie en kun je actie ondernemen.

Stel je hebt de electrische fiets in de garage aan de lader gezet. Vervolgens ga je heerlijk ontspannen in bad.  De lader van de fiets krijgt kortsluiting en binnen een paar minuten ontstaat er een aardige brand. Doordat je op meerdere plaatsen in de woning de rookmelders hebt geplaatst, hoor je ook eerder het piepen zodat je snel kunt ingrijpen of de woning verlaten.

Buren

Steeds vaker zie je ook een toepassing van deze Cavius draadloos koppelbare rookmelders geplaats bij buren van elkaar. Wanneer er bij de buren brand is, wordt jij ook automatisch gealarmeerd. Denk bijvoorbeeld aan een studentenhuis. Meerdere kamers met alle gevaren van dien. Een stuk veiliger wanneer de rookmelders gekoppeld worden zodat iedereen gealarmeerd kan worden bij een calamiteit.

Draadloos, via wifi is natuurijk heel veilig maar ook simpel. Geen kabels en gaten meer in de muur.
Brandpreventie Totaal
Julianalaan 68
7761 XW  Schoonebeek

Email:info@brandpreventietotaal.nl

Mob: +31(0)657900505