FIREdetect

FIREdetect is een detectie en blussysteem m.b.v. een kunststof leiding welke langs een mogelijke brandhaard geleid kan worden.
Bij brand smelt de leiding en wordt de blussing geactiveerd.

Er zijn twee mogelijkheden: blussing via de detectieleiding en blussing via een blusleiding.Bij blussing via de detectieleiding is de blusstof in de detectieleiding aanwezig en stroomt door het ontstaan van een brandgat naar de brandhaard. Deze vorm geeft blussing daar waar hitte de leiding deed smelten.Bij blussing via een blusleiding geeft de detectieleiding “opdracht” om te gaan blussen. Deze vorm geeft blussing op vooraf bepaalde plaats(en).

Deze systemen zijn praktisch onbeperkt toe te passen vanwege de gebruikte flexibele detectie/blusleiding. Van schakelkasten tot spoelbakken, computers, diepvriezers, tvs, CV ketels enz. Ook in de scheepvaart, pleziervaart en autos is toepassing mogelijk. FIREdetect is toepasbaar voor koolzuur gas / poeder / AFFF en water.
tmpFAB9-large

Waarom FIREdetect?

FIREdetect is een doelgericht blussysteem. Daar waar brand ontstaat, zal blussing optreden. FIREdetect treedt in werking bij een temperatuur verhoging of kleine vlammen. Een rookmelder even verder op heeft dan nog niet de kans gekregen te reageren door de (nog) minimale rookontwikkeling.

Een beginnende brand wordt zo snel bestreden, dat naastgelegen objecten nauwelijks of geen schade oplopen. Dit kan een enorme kostenbesparing zijn.
Brandpreventie Totaal
Julianalaan 68
7761 XW  Schoonebeek

Email:info@brandpreventietotaal.nl

Mob: +31(0)657900505